شیر قهوه جزو نوشیدنیهایی است که اغلب نمیتوانید در برابر آن مقاومت کنید و بسیار محبوب است. البته نوشیدنیهای زیادی وجود دارد که با شیر تهیه میشوند و در مقاله انواع نوشیدنی با شیر میتوانید با طرز تهیه آنها آشنا شوید.
در مقالهی پیش رو ابتدا به این میپردازیم که اصلا شیر قهوه چگونه برای اولین بار معرفی شد. پس ما با همراه باشید تا با طرز تهیه شیر قهوه بیشتر آشنا شوید.
شیر قهوه در اویل سال 1930 به رودآیلند معرفی شد. چند فرد خلاق برای جذب مشتریهای بیشتر، این نوشیدنی جدید را معرفی کردند. آنها در واقع پسماند قهوه را با شکر و شیر، شیرین کردند و به این ترتیب یک نوع شیره تولید کردند که محبوبیت داشت. شیر قهوه یک نوشیدنی مورد علاقه مردم رودآیلند شد و به دنبال آن تقاضا برای تولید این سیروپ قهوه ایجاد شد.
در سال 1932، کمپانی بستهبندی سیلمو در نیوبدفورد ماساچوست، نمونه خالصتر و با کیفیت بهتری را با عنوان “سیروپ قهوه” (coffee syrup)، تحت نام سیلمو، بازاریابی کرد.
در سال 1938، کمپانی اکلیپس از واریک، دوباره نمونه بهتری از آن را با عنوان “سیروپ قهوه” اراﺋه داد. شعار آنها این بود که “با نوشیدن اکلیپس بر لبهایتان بوسه خواهید زد.” در سال 1940، کمپانی اتوکرات در لینکلن شروع به ساخت ترکیب مخصوصی از شربت ذرت و عصاره قهوه کرد. شعار این کمپانی این بود که “پرستو به شما خواهد گفت.” در سال 1991، دو کمپانی اتوکرات و اکلیپس، با هم در تجارت سیروپ قهوه رقابت داشتند. تا اینکه کمپانی اتوکرات نام تجاری اکلیپس و نیز فرمول محرمانه ساخت سیروپ قهوه را خریداری کرد. اکنون هر دو محصول با برچسب اتوکرات به بازار عرضه میشود.
در روز 29 جولای سال 1993 و پس از بحثهای سیاسی فراوان، قانونگذار ایالت رودآیلند شیر قهوه را به عنوان “نوشیدنی رسمی ایالت رودآیلند” اعلام کرد.
زمان آمادهسازی: 5 دقیقه
ترکیبات:
روش تهیه:
شیر و سیروپ قهوه را در یک لیوان بریزید و خوب هم بزنید. با توجه به سلیقه خود میتوانید میزان سیروپ قهوه را کم و زیاد کنید.
زمان آمادهسازی:30 دقیقه
ترکیبات:
روش تهیه:
نصف فنجان قهوهی خرد شده را با دو فنجان آب سرد بگذارید تا دم بکشد. سپس قهوه دمکشیده را در یک قابلمه کوچک بریزید، روی حرارت ملایم بگذارید و با یک فنجان شکر مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا حجم آن تقریبا به نصف کاهش پیدا کند که حدودا 30 دقیقه زمان میبرد. پس از اینکه سرد شد میتوانید تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
شیر و قهوه مثل یک زوج هستند چرا که ترکیب آنها با هم باعث تعادل طعمی و افزایش فواید غذایی میشود و حتی از نظر رنگ و بافت هم جذابتر به نظر خواهد آمد. البته تمام این موارد به سلیقه هر فرد برمیگردد. متاسفانه اغلب نقش شیر در نوشیدنیهای حاوی قهوه نادیده گرفته میشود اما حداقل نیمی از نوشیدنیهایی مثل لته و کاپوچینو و غیره را شیر تشکیل میدهد و محتوای شیمیایی، طعم و بافت شیر در کیفیت نوشیدنی قهوه موثر است. باید بهدنبال دو عنصر اساسی در شیر باشید: پروﺗﺌین و چربی.
ترکیبات پیچیده چربی که با نام گلبولهای چربی شناخته شده است، سطح زبان را میپوشانند و تا حدی طعم تلخ و اسیدیتهی قهوه را تعدیل میبخشند. ترکیبات پروﺗﺌینی شیر گاو نیز در ایجاد حباب و کف ضروری هستند و ویژگیهای طعمی در نوشیدنیهایی مثل لته و کاپوچینو را بهبود میبخشند.
حالا ممکن است بگویید افرادیکه گیاهخوار هستند و یا اصلا به شیر گاو حساسیت دارند، چه چیزی را جایگزین شیر گاو کنند؟
خوب مسلما میتوان از انواع شیر غیر لبنی مانند شیر سویا، شیر نارگیل و شیر بادام و غیره استفاده کرد اما همان طعم حاصل از ترکیب شیر گاو و قهوه را نخواهد داد و باید دید شما کدام طعم را بیشتر میپسندید. مثلا ترکیب شیر نارگیل با قهوه و یا شیر بادام با قهوه نیز بینظیر و خوشمزه است.
امروزه قهوه طرفداران بسیار زیادی دارد و البته ناگفته نماند که قهوه دارای خواص بسیار زیادی نیز است. اگر شما جزو افرادی هستید که تلخی و کمی اسیدی بودن این نوشیدنی برایتان خوشایند نیست، شیر قهوه را حتما امتحان کنید.
نظر خود را بنویسید