طرز تهیه معجون آلوورا

شما هم از آن دسته افرادی هستید که تابه‌حال از گیاه آلوورا فقط به‌عنوان ماسک‌های پوست و مو استفاده کرده‌اید؟ اگر این‌طور است بهتر است بدانید کاربردهای گیاه آلوورا فقط به پوست و مو محدود نمی‌شود؛ آلوورا گیاهی بسیار مفید برای بدن است. اغلب مردم آلوورا را با خواص عالی آن برای پوست و مو می‌شناسند، اما خواص آلوورا تنها به پوست و مو محدود نمی‌شود.

بسیاری از ما با طرز استفاده از آلوورا به‌عنوان ماسک برای پوست و مو آشنایی داریم، اما باتوجه‌به اینکه این گیاه خواص بسیار زیادی برای بدن هم دارد، بسیاری از مردم علاقه‌مند به اضافه‌کردن این گیاه پرخاصیت به سبد غذایی خود هستند. یکی از راه‌های مصرف آلوورا، استفاده از آن به‌عنوان معجون آلوورا است؛ این کار به جذب ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آلوورا هم کمک می‌کند. زیرا با ترکیب آلوورا با دیگر مواد غذایی مفید، ویتامین‌های مکمل در کنار یکدیگر قرار گرفته و بهتر جذب بدن می‌شوند. می‌توان گفت بهترین راه مصرف آن به‌عنوان خوراکی، استفاده از آلوورا در معجون‌ها و نوشیدنی‌ها است. می‌توانید انواع معجون، اسموتی یا شربت و نوشیدنی‌ها را با آلوورا تهیه کنید.

دراین‌رابطه خواندن مقاله طرز تهیه شربت آلوورا خالی از لطف نیست. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا علاوه بر آشنا شدن با خواص آلوورا برای بدن، 4 دستور عالی برای تهیه معجون‌ آلوورا را یاد بگیرید. همچنین موارد منع مصرف آلوورا و نکات مهم در هنگام خرید و مصرف آلوورا نیز در این مقاله بیان شده است.

خواص معجزه‌آسای آلوورا برای بدن

خواص معجزه‌آسای آلوورا برای بدن

آلوورا گیاهی است که علاوه بر مصارف خوراکی، در صنایع آرایشی و بهداشتی هم کاربرد‌های زیادی دارد. علت کاربرد گیاه آلوورا در صنایع پزشکی، آرایشی و بهداشتی، خواص بسیار زیاد این گیاه است. در ادامه برخی از خواص گیاه آلوورا بیان می‌شود.

آلوورا؛ گیاهی سرشار از آنتی‌اکسیدان

همان‌طور که می‌دانید آنتی‌اکسیدان‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد از بدن محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث پیری زودرس، آسیب رساندن به سلول‌های بدن و ایجاد سلول‌های سرطانی و آسیب به پوست شوند.

در حالت کلی آنتی‌اکسیدان برای حفظ سلامت بدن نیاز است. ژل داخل بافت‌های آلوورا حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان موجود در آلوورا می‌تواند باعث بهبود وضعیت پوست و مو، کاهش موارد ابتلا به سرطان و بهبود وضعیت بینایی شود. ژل آلوورا که دارای آنتی‌اکسیدان است، به همراه ترکیبات دیگر موجود در آلوورا می‌تواند باکتری‌های خاصی که باعث ایجاد عفونت در بدن انسان‌ها می‌شوند را مهار کرده و از ایجاد عفونت در بدن جلوگیری کند. به همین دلیل است که گیاه آلوورا به‌عنوان یک گیاه با خاصیت ضدباکتریایی و ضدویروسی شناخته می‌شود.

آب‌رسانی بی‌رقیب برای بدن

متخصصان تغذیه بر این باورند که 95 درصد گیاه آلوورا از آب تشکیل شده است. بافت‌ ژله‌ای داخل این گیاه، مقدار زیادی آب را درون خود ذخیره کرده است. البته آب موجود در آلوورا به‌تنهایی به‌عنوان آب‌رسان عمل نمی‌کند؛ بلکه این گیاه حاوی پتاسیم و منیزیم است که این دو عنصر هم به آب‌رسانی بیشتر به بافت‌ها کمک می‌کنند. مصرف این گیاه پرخاصیت در انواع معجون و نوشیدنی به ورزشکاران پس از ورزش‌های سنگین توصیه می‌شود؛ زیرا وجود آب و مواد مغذی که در این گیاه وجود دارد، به هیدراته شدن (hydration) بدن کمک می‌کند. بنابراین اگر تمایل دارید که آب‌رسانی به بدن شما به‌خوبی انجام شود، از این گیاه در سبد غذایی خود استفاده کنید.

درمان دیابت با آلوورا

مردم از گذشته تا کنون از گیاه آلوورا به‌عنوان یک گیاه مؤثر در بهبود دیابت استفاده کرده‌اند؛ زیرا این گیاه می‌تواند سطح قند خون را تنظیم کند. همچنین مصرف آلوورا می‌تواند باعث افزایش حساسیت به انسولین شود. از طرفی این گیاه، قند ندارد و یک ماده عالی در تهیه انواع نوشیدنی و معجون است. به همین دلیل افراد دیابتی می‌توانند با خیال راحت از این ماده استفاده کنند.

کمک به بهبود پوست و مو با گیاه آلوورا

مصرف گیاه آلوورا برای شفافیت پوست و بهبود وضعیت کلی پوست و مو بسیار مفید است. همچنین استفاده از آلوورا در هنگام سوختگی و آسیب‌های پوستی می‌تواند به بهبود زخم‌ها و آسیب‌ها کمک کند. استفاده از گیاه آلوورا به رطوبت‌رسانی به پوست بسیار کمک می‌کند.

همان‌طور که گفته شد گیاه آلوورا خواص زیادی دارد. درصورتی‌که علاقه‌مند به آشنایی بیشتر با خواص این گیاه هستید خواندن مقاله خواص آب‌ میوه آلوورا به شما توصیه می‌شود.

انواع روش تهیه معجون آلوورا

انواع روش تهیه معجون آلوورا

این گیاه برگ‌های پهن و ضخیمی دارد. طول برگ‌های گیاه‌ آلوورا بین 30 تا 50 سانتی‌متر است. هرکدام از این برگ‌ها دارای یک بافت ژله‌ای درون خود هستند. برای مصرف آلوورا باید این بافت درونی گیاه خارج شود و از آن در تهیه انواع معجون‌ها یا هر نوع مصارف دیگر استفاده شود. در ادامه چند دستور برای تهیه معجون آلوورا را قرار می‌دهیم.

معجون آلوورای گرمسیری

این معجون طعم بسیار خوبی دارد و برای تابستان هم مناسب است. رنگ این اسموتی هم بسیار زیبا و خوش‌‌رنگ است. همچنین معجون آلوورای گرمسیری پر از خاصیت است و با میوه‌های خوبی ترکیب شده است. طعم آلوورا در این معجون به‌خوبی احساس می‌شود.

زمان آماده‌سازی معجون آلوورا گرمسیری: 10 دقیقه

مواد موردنیاز برای تهیه معجون آلوورای گرمسیری عبارتند از:

  • آلوورا: 1/2 فنجان
  • خیار: 1 عدد
  • مغز بادام هندی: به میزان دلخواه
  • بستنی: 1/2 فنجان
  • شیر: 1/2 فنجان
  • آناناس: 1/2 فنجان
  • کیوی: 1 عدد
  • یخ: در صورت نیاز 2 تا 3 تکه کوچک

طرز تهیه معجون آلوورا گرمسیری

تهیه معجون آلوورای گرمسیری بسیار ساده است. کافی است تمام موادی که گفته شده، به‌جز مغز بادام هندی و یخ را در هر دستگاهی که برای مخلوط کردن از آن استفاده می‌کنید، بریزید. دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید به مدت 2 دقیقه به‌خوبی تمام مواد را باهم مخلوط کند. سپس غلظت مواد را بسنجید؛ در‌صورتی‌که معجون شما سفت بود، به آن مقداری یخ اضافه کرده و دوباره دستگاه را روشن کنید تا تکه‌های یخ خرد شوند. حال معجون خود را در ظرف سرو بریزید و مغز بادام هندی را روی آن بریزید. معجون آلوورا گرمسیری پرخاصیت شما آماده‌ است. در صورت تمایل می‌توانید از شیر نارگیل به‌جای شیر معمولی استفاده کنید. در این حالت، این معجون برای افرادی که رژیم گیاه‌خواری را رعایت می‌کنند، مناسب است. اگر از میوه یخ‌زده در تهیه این معجون استفاده کنید، قوام معجون شما بهتر خواهد بود. در دستور تهیه برخی معجون‌ها از بستنی هم استفاده شده که می‌توان از بستنی‌های مخصوص افراد گیاه‌خوار در تهیه آن‌ها استفاده کرد.

معجون موز و آلوورا

اگر یک‌بار معجون موز و آلوورا را تهیه کنید، بی‌شک همیشه پایه ثابت معجون‌های شما خواهد شد. مواد اولیه موردنیاز برای تهیه این معجون فقط میوه و شیر است. به همین راحتی!

زمان آماده‌سازی معجون موز و آلوورا: 10 دقیقه

مواد زیر برای تهیه معجون موز و آلوورا لازم است.

  • شیر: 1/2 فنجان
  • موز: 1 عدد
  • توت‌فرنگی: 8 تا 10 عدد
  • ژل‌ آلوورا: 1 فنجان
  • مغز بادام: به مقدار لازم (در صورت تمایل)
  • مغز پسته: به‌ مقدار لازم‌ (در صورت تمایل)
  • یخ: 2 تا 3 تکه کوچک (در صورت نیاز)
  • عسل: 1 قاشق کوچک (در صورت تمایل)

طرز تهیه معجون موز و آلوورا

در تهیه معجون موز و آلوورا از بستنی استفاده نمی‌شود؛ بنابراین قراردادن میوه‌ها در فریزر به مدت 3 تا 4 ساعت ضروری است. تمام میوه‌ها را به همراه ژل آلوورا و شیر در دستگاه مخلوط‌کن بریزید و به مدت 2 دقیقه اجازه دهید تمام مواد با هم مخلوط شوند. پس از اینکه تمام مواد با هم مخلوط شدند، آنها را در ظرف سرو بریزید. سپس مغزها را هم روی آن بریزید. در صورت تمایل می‌توانید مقداری عسل را هم به مواد اضافه کنید. در این صورت معجون موز و آلوورای شما شیرین‌تر خواهد شد. در‌صورتی‌که دوست ‌دارید معجون‌ شما رقیق باشد می‌توانید در انتهای فرایند مخلوط‌کردن، به مواد چندتکه کوچک یخ اضافه کنید. این معجون، یک معجون عالی برای ورزشکاران و همچنین کودکان است. در صورت تمایل می‌توانید از شیر نارگیل یا هر نوع شیر موردعلاقه خود به‌جای شیر معمولی استفاده کنید. در نهایت می‌توانید با تکه‌های توت‌فرنگی یا موز هم آن را تزیین کنید. نوش جان!

اگر موز خیلی دوست دارید، به شما پیشنهاد می‎کنیم که مقاله طرز تهیه معجون موز را از دست ندهید.

معجون آلوورا و تمشک

معجون آلوورا و تمشک

این معجون علاوه بر مزه عالی و خاصیتی که دارد، در نهایت رنگ بسیار زیبایی هم خواهد داشت. مواد اولیه برای تهیه معجون آلوورا و تمشک در ادامه برای شما قرار داده می‌شود.

زمان آماده‌سازی معجون آلوورا و تمشک: 7 دقیقه

برای تهیه این معجون به مواد زیر نیاز دارید:

  • تمشک: 15 تا 20 عدد
  • توت‌فرنگی: 3 تا 5 عدد
  • آلوورا: 1 فنجان
  • پودر چغندر: 1 قاشق چای‌خوری (در صورت تمایل از آب چغندر به میزان 2 قاشق غذاخوری استفاده کنید.)
  • آب نارگیل: 1 فنجان
  • مغز فندق یا مغز پسته: به میزان دلخواه (در صورت تمایل)

تمام مواد به‌جز مغزها را در دستگاه مخلوط‌کن بریزید و اجازه دهید خوب باهم مخلوط شوند. سپس آن را سرو کرده و مغز‌ها را روی آن بریزید. این معجون نسبت به سایر دستورهای تهیه معجون آلوورا رقیق‌تر است، زیرا از بستنی در آن استفاده نشده است. در صورت تمایل می‌توانید بستنی را هم به آن اضافه کنید، اما در دستور اصلی این معجون رقیق تهیه می‌شود. حتماً به مدت 3 تا 4 ساعت میوه‌ها را داخل فریزر نگه‌داری کنید تا قوام معجون شما بیشتر شود. پودر یا آب چغندر باعث می‌شود معجون شما رنگ بهتری داشته باشد.

معجون آلوورا و آووکادو (معجون سبز)

این معجون به دلیل وجود آووکادو، مغز‌های مختلف و موز، یک معجون نسبتاً سنگین محسوب می‌شود. مصرف این معجون برای عضله‌سازی و تأمین انرژی پس از فعالیت‌های سنگین بسیار مناسب است.

زمان آماده‌سازی معجون آلوورا و آووکادو (معجون سبز):7 دقیقه

مواد موردنیاز برای تهیه معجون آلوورا و آووکادو (معجون سبز) عبارتند از:

  • آلوورا تازه: 1 فنجان
  • آووکادو: 2 عدد
  • انگور سبز منجمد: 1 فنجان
  • برگ بچه اسفناج: 1 فنجان
  • خیار: 2 عدد متوسط یا 1 عدد بزرگ
  •  موز رسیده و خامه‌ای: 1 عدد
  • لیموترش: 2 عدد
  • آب: 1/2 فنجان
  • مغز‌های دلخواه: به میزان لازم
  • طرز تهیه معجون آلوورا و آووکادو (معجون سبز)

این معجون یکی از معجون‌های بسیار پرخاصیت است که با نام معجون سبز شناخته می‌شود. برای تهیه این معجون لازم است ابتدا تمام مواد به‌جز آب و مغز‌ها را در دستگاه مخلوط‌کن باهم مخلوط کنید. سپس غلظت مواد را بسنجید، درصورتی‌که نیاز بود به آن مقداری آب سرد یا چندتکه کوچک یخ اضافه کنید و دوباره دستگاه را روشن کنید تا به‌خوبی تمام مواد باهم ترکیب شوند. سپس آن‌ را سرو کرده و مغز‌های دلخواه خود را روی آن بریزید. میوه‌ها را به‌جز آووکادو از قبل در فریزر قرار دهید تا منجمد شوند. این معجون بسیار پرخاصیت است و برای ورزشکاران توصیه می‌شود.

چه کسانی باید از مصرف آلوورا پرهیز کنند؟

چه کسانی باید از مصرف آلوورا پرهیز کنند؟

در حالت کلی گیاه آلوورا گیاهی است که کمتر باعث ایجاد آلرژی‌ در بدن افراد می‌شود و معمولاً با بدن بسیاری از افراد سازگاری دارد. اما در ادامه برخی موارد که در هنگام مصرف آلوورا باید به آن‌ها دقت شود گفته شده است.

  • افرادی که داروهای ضدانعقاد و ضد پلاکت مصرف می‌کنند.

مصرف این نوع داروها باعث کاهش لخته‌شدن خون می‌شود. مصرف آلوورا هم‌زمان با مصرف این داروها ممکن است فرایند لخته شدن خون را کند، کند؛ بنابراین مصرف آلوورا هم‌زمان با داروهای ضدانعقاد توصیه نمی‌شود و ممکن است باعث تشدید خونریزی شخص شود.

  • افرادی که داروهای ادرارآور مصرف می‌کنند.

مصرف آلوورا هم‌زمان با داروهای ادرارآور ممکن است در مواردی باعث کاهش اثربخشی این داروها شود؛ بنابراین توصیه می‌شود درصورتی‌که از این داروها استفاده می‌کنید، آلوورا نخورید! علت این موضوع این است که گیاه آلوورا خود یک گیاه مسهل و ادرارآور است. مصرف هم‌زمان این داروها با آلوورا می‌تواند باعث کم‌آبی بیش از حد بدن و کاهش سطح پتاسیم بدن شود. اگر به‌صورت سهوی از آلوورا و این نوع داروها به‌صورت‌ هم‌زمان استفاده شود، باید حتماً از داروهای مکمل پتاسیم استفاده کرد.

  • افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند.

داروی بیهوشی مورداستفاده برای انجام عمل‌های جراحی ممکن است تا حدی باعث کندی لخته شدن خون شود. آلوورا نیز اثر مشابهی روی بدن دارد؛ بنابراین این افراد در هنگام عمل بهتر است از آلوورا استفاده نکنند زیرا ممکن است در حین عمل دچار خون‌ریزی‌های شدیدی شوند.

  • افرادی که اسهال شدید و روده‌های تحریک‌پذیر دارند.

آلوورا یک ماده ملین است؛ بنابراین افرادی که روده‌های تحریک‌پذیر یا اسهال دارند، بهتر است از مصرف این ماده پرهیز کنند، زیرا در صورت مصرف این ماده ممکن است بدن دچار کم‌آبی شود. اگر این اتفاق افتاد لازم است به‌سرعت موادی که آب بدن را تأمین می‌کنند مصرف شوند تا آب ازدست‌رفته به بدن بازگردد. مقاله بهترین نوشیدنی برای کمبود آب بدن، راه‌های تأمین آب بدن و نوشیدنی‌های مفید برای تأمین آب بدن را معرفی می‌کند که خواندن آن به شما توصیه می‌شود.

  • افرادی که باردار هستند.

همان‌طور که گفته شد، گیاه آلوورا به‌ندرت باعث ایجاد آلرژی‌ یا حساسیت‌های خاص می‌شود؛ اما باتوجه‌ به متفاوت‌بودن شرایط و بدن افراد، بهتر است که افراد باردار بااحتیاط و با مشورت پزشک از آن استفاده کنند.

نکات مهم در هنگام خرید و مصرف آلوورا

نکات مهم در هنگام خرید و مصرف آلوورا

  • در هنگام خرید آلوورا حتماً دقت کنید که برگ‌های آلوورا هیچ‌گونه خراش یا پارگی نداشته باشند.
  • آلوورا را قبل از خرید با دست کمی فشار دهید. درصورتی‌که آلوورا شل بود آن‌ را خریداری نکنید زیرا معمولاً آلوورای تازه و باکیفیت دارای بافت سفتی است.
  • بهتر است آلوورا را پس از خرید در یخچال نگهداری کنید تا مدت بیشتری سالم بماند.
  • قبل از مصرف آلوورا را خوب بشویید و سپس خشک کنید. از قراردادن برگ آلوورای خیس در داخل یخچال پرهیز کنید، زیرا زودتر فاسد می‌شود.
  • برای مصرف آلوورا باید دقت باشید که یک‌لایه تلخ زیر پوست سبز آلوورا قرار دارد. برای جلوگیری از ایجاد مزه تلخ در معجون‌ها، باید ژل داخلی آلوورا را با قاشق بتراشید و لایه نزدیک به پوست سبز را دور بریزید. این لایه پس از خراشیدن رنگی متمایل به رنگ زرد دارد.

کلام آخر

استفاده از آلوورا به هر روشی که باشد برای بدن مفید است؛ چه استفاده از آن به‌صورت موضعی روی پوست و مو و چه استفاده از آن در رژیم غذایی. اما باتوجه ‌به مواد مغذی موجود در این گیاه، پیشنهاد می‌شود که افراد حتماً آن را وارد رژیم غذایی خود کنند. آلوورا علاوه بر ویتامین‌های مفید، خاصیت آب‌رسانی هم دارد که این امر در روز‌های گرم تابستان و برای افرادی که فعالیت بدنی دارند، بسیار مناسب است. استفاده از آلوورا در رژیم غذایی به طریق مختلف می‌تواند انجام شود، اما باتوجه‌ به اینکه بسیاری از مردم طعم آلوورا را دوست ندارند، بهتر است با سایر میوه‌ها ترکیب شود تا طعم بهتری به خود بگیرد. بهترین روش، تهیه معجون با آلوورا است. آلوورا علاوه بر اینکه خاصیت زیادی دارد، قوام بهتری هم به معجون شما می‌دهد. در این مقاله در خصوص خواص آلوورا و 4 دستور عالی برای تهیه معجون آلوورا صحبت شد که امیدواریم موردتوجه شما قرار گرفته باشد.

سؤالات متداول

یکی از مزیت‌های استفاده از معجون آلوورا را بیان کنید؟

آلوورا به‌تنهایی یک گیاه بسیار مفید و پرخاصیت است، اما درصورتی‌که با دیگر مواد غذایی ترکیب شود، می‌تواند بسیار مفیدتر باشد. علت این امر، قرارگرفتن ویتامین‌های مختلف در کنار یکدیگر است. آلوورا حاوی مقدار قابل‌توجهی ویتامین سی است و اگر این ویتامین در کنار آهن قرار بگیرد به جذب بهتر آهن کمک می‌کند و به‌همین دلیل است که استفاده از آلوورا در تهیه معجون‌ها و در کنار سایر مواد مغذی پیشنهاد می‌شود.

در معجون‌های با آلوورا، آیا می‌توان نسخه گیاه‌خواری هم تهیه کرد؟

بله، درصورتی‌که در تهیه معجون‌ آلوورا از شیر نارگیل یا شیر سویا یا هر نوع شیر دیگری به‌جز شیر معمولی استفاده کنید، می‌توانید یک معجون مناسب افراد گیاه‌خوار داشته باشید. در دستور تهیه برخی معجون‌ها از بستنی هم استفاده شده که می‌توان از بستنی‌های مخصوص افراد گیاه‌خوار در تهیه آن‌ها استفاده کرد.

چه افرادی باید از مصرف آلوورا پرهیز کنند؟

افرادی که اسهال شدید و روده‌های تحریک‌پذیر دارند، افرادی که قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرند و افرادی که داروهای ضدانعقاد، ضد پلاکت و ادرارآور مصرف می‌کنند.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis