خواص عرق کاسنی

ما ایرانی‌ها از گذشته دور به طب سنتی و استفاده از خواص گیاهان دارویی عادت داشتیم؛ به طوری که هنوز هم در دوران حاضر بسیاری از اطرافیان ما به طب سنتی و خواص درمانی گیاهان باور عجیبی دارند و ترجیح می‌دهند که اصلاً از داروهای شیمیایی استفاده نکنند.

ما در انتخاب بین داروی گیاهی و شیمیایی دخالتی نمی‌کنیم و در این مقاله کوتاه می‌خواهیم فقط با برخی از خواص عرق کاسنی آشنا شویم که در ادامه رشته مقالات عالیس درباره خواص انواع عرقیات گیاهی است. پس با ما همراه شده و اگر هم طعم عرق گیاهی را دوست ندارید، برای بهره بردن از خواص کاسنی نگاهی به مقاله طرز تهیه شربت کاسنی داشته باشید.

عرق کاسنی چیست؟

عرق کاسنی چیست؟

پیش از آشنایی با خواص عرق کاسنی بیایید با این محصول و فرایند تولیدش بیشتر آشنا شویم. عرق کاسنی از گیاهی به همین نام و طی فرایند عرق‌گیری در دستگاه مخصوص گرفته می‌شود. گیاه کاسنی ساقه چوبی دارد و در بیشتر اقلیم‌های آب‌وهوایی قابل رشد است.

این عرق بیشتر با خواصی مانند تقویت سیستم ایمنی بدن، آرام‌بخش طبیعی، جلوگیری از عفونت باکتریایی در بدن و بهبود دردهای معده شناخته می‌شود اما بیایید در ادامه با جزئیات بیشتری درباره خواص عرق کاسنی صحبت کنیم. در ضمن اگر می‌خواهید به جای داروهای معده شیمیایی مانند امپرازول از انواع داروهای گیاهی استفاده کنید؛ علاوه بر استفاده از عرق کاسنی بهتر است که سری هم به مقاله عرقیات گیاهی برای معده بزنید.

تأثیر عرق کاسنی در بهبود دردهای معده

از اولین خواص عرق کاسنی به تأثیر مثبت این عرق در کاهش دردهای معده اشاره کردیم. احتمالاً تا امروز بارها نام پروبیوتیک را شنیده و می‌دانید که تأثیر بسیار خوبی در فرایند هضم غذا دارد.

عرق کاسنی علاوه بر آنتی‎اکسیدان دارای پروبیوتیک است؛ یعنی برای درمان بیماری‌هایی مانند رفلاکس معده، سوءهاضمه و سوزش معده توصیه شده، فرایند هضم و گوارش غذا را بهبود داده و البته به دلیل پلی‌فنول‌ها سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و سپری در برابر انواع سرطان‌ها است. اگر مبتلا به معده درد هستید، توصیه می‌کنیم روزانه یک فنجان عرق کاسنی نوش جان کرده یا اگر به خود گیاه کاسنی دسترسی دارید، دم‌نوش کاسنی را میل کنید. برای اطلاعات بیشتر جهت کاهش دردهای معده می‌توانید از مقاله عرقیات ضد بلغم کمک بگیرید.

بهبود دردها و بیماری‌های قلبی

از دیگر خواص عرق کاسنی کاهش درد و التهاب قلب است. گفتیم که این عرق حاوی پروبیوتیک قدرتمندی به نام اینولین است که این باکتری به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. همین مسئله خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد به دلیل اینولین موجود در عرق کاسنی باعث می‌شود تا التهاب عضلات بدن به ویژه قلب کاهش یافته و مانع از ابتلا فرد به انواع بیماری‌های قلبی شود.

علاوه بر این شاید شنیده باشید که یکی از خواص عرق کاسنی کاهش وزن است؛ این مسئله چندان غلط نیست. در واقع عرق کاسنی میزان کلسترول و چربی خون را کاهش داده و مانع از ابتلای فرد به انواع فشارخون و آترواسکلروز می‌شود، در نتیجه هم به کاهش وزن کمک کرده و هم مانع از سکته قلبی به دلیل انسداد رگ‌ها می‎شود.

عرق کاسنی سرشار از منیزیم، کلسیم، روی، اسیدفولیک آهن، پتاسیم، ویتامین A، ویتامین K و خانواده ویتامین‌های B است، در نتیجه نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان عرق کاسنی در طول هفته به سلامت قلب، کاهش چربی خون و بهبود عملکرد رگ‌ها و عروق بدن نیز کمک شایانی می‌کند.

عرق کاسنی و کاهش وزن

عرق کاسنی و کاهش وزن

گفتیم که از خواص عرق کاسنی کاهش وزن است. در واقع عرق کاسنی به دلیل الیگوفروکتوز تأثیر خوبی در کاهش وزن دارد. زیرا این ماده باعث احساس سیری و جلوگیری از پرخوری می‌شود.

اگر دچار پرخوری عصبی هستید، یعنی هنگام استرس و خشم نیاز به خوردن غذا یا شیرینی دارید و با سرعت بالایی غذا می‌خورید و بعد دچار عذاب وجدان می‌شوید، می‌توانید این دفعه کمی جلوی اشتهای زیادتان را گرفته و فقط یک فنجان عرق کاسنی بخورید و سعی کنید به هر بهانه‌ای ذهنتان را منحرف کنید. بعد از مدتی خودتان هم متوجه تغییر عادت و اصلاح سبک غذایی‌تان می‌شوید.

آیا از خواص عرق بهار نارنج برای لاغری خبر دارید؟

بهبود سلامت و عملکرد مغز

از دیگر خواص عرق کاسنی تأثیر فوق‌العاده آن در بهبود عملکرد مغز است. می‌دانید که با افزایش سن هم احتمال ابتلا به آلزایمر وجود دارد و هم افراد دچار پریشانی شده و سرعت عملکرد مغزشان کاهش پیدا می‌کند. این افراد با نوشیدن ۳ تا ۴ فنجان عرق کاسنی در طول هفته می‌توانند به سلامت مغزشان کمک کنند؛ زیرا این نوشیدنی تأثیر به سزایی در افزایش تمرکز و سلامت مغز دارد.

درمان یبوست با عرق کاسنی

یبوست یکی از مشکلات همیشگی بسیاری از مردم است و متأسفانه گاهی اوقات به بواسیر و هموروئید هم منجر می‌شود. جالب است بدانید که یکی از خواص عرق کاسنی درمان یبوست است. اگر یادتان باشد گفتیم که این نوشیدنی گیاهی به بهبود فرایند هضم و گوارش غذا کمک می‌کند. علاوه بر این عرق کاسنی به دلیل پروبیوتیک اینولین عملکرد روده‌های بدن را بهبود داده و به عملکرد بهتر روده بزرگ کمک می‌کند. با افزایش ترشح شیره معده و تأثیر مثبت در فرایند هضم غذا، نوشیدن عرق کاسنی باعث افزایش حجم مدفوع و بهبود یبوست می‌شود که به مراتب از استفاده قرص‌های شیمیایی هم بهتر است.

کلام آخر

تا اینجا درباره برخی از مهم‌ترین خواص عرق کاسنی صحبت کردیم. این نوشیدنی طبع سردی دارد و به بهبود بسیاری از بیماری‌ها مانند دردهای معده، التهاب عضلات، کلسترول بالا، اضافه‌وزن و حتی یبوست کمک کرده و باعث بهبود عملکرد مغز، قلب و سیستم عروقی بدن می‌شود. به همین خاطر بهتر است که به‌صورت محدود یعنی ۳ تا 5 فنجان در طول هفته از این نوشیدنی پرخاصیت در برنامه غذایی‌تان داشته باشید.

البته یادتان باشد که برای بانوان باردار و بانوانی که در دوران قاعدگی هستند، عرق کاسنی نوشیدنی مناسبی نیست. برای مردان هم باعث افزایش میل جنسی و تقویت عملکردشان می‌شود و مشابه چیلی و جنسینگ عمل می‌کند.

سؤالات متداول

آیا عرق کاسنی حاوی کافئین است؟

خیر کاسنی کافئین ندارد؛ اما در برخی از کشورهای آسیای شرقی ریشه گیاه کاسنی را جوشانده و از آن یک نوشیدنی مشابه با قهوه درست می‌کنند که همان بافت را دارد. بسیاری از افراد که می‌خواهند اعتیادشان به قهوه را کاهش دهند، می‌توانند از این دم‌نوش استفاده کنند.

آیا عرق کاسنی باعث تکرر ادرار می‌شود؟

خیر. عرق کاسنی به تنهایی چنین خاصیتی ندارد اما اگر ریشه گیاه را جوشانده و به‌عنوان دمنوش استفاده کنید باعث تکرر ادرار می‌شود؛ به همین خاطر اگر عادت به نوشیدن چنین دمنوشی دارید بهتر است که به ۳ فنجان در هفته محدود شود.

تأثیر عرق کاسنی برای بانوان در دوران قاعدگی چیست؟

نوشیدن عرق کاسنی در دوران قاعدگی بانوان توصیه نمی‌شود؛ زیرا به دلیل طبع سرد، فیبر، ترکیبات معدنی و ویتامین‌های موجود در این عرق، امکان افزایش خون‍ریزی وجود دارد پس اگر قاعدگی نامنظم یا بسیار کوتاهی دارید فقط با مشورت پزشک مجاز به نوشیدن عرق کاسنی هستید.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

داودعلمدار عالی بود من توسط عرق ودم نوش این گیاه موفق شدم به دفع سنگ کلیه ریز
نظرات بیشتر
alis