بهترین ماءالشعیر تلخ

ماءالشعیر به عنوان یک نوشیدنی سالم و خوشمزه، رفیق روزهای گرم به‌حساب می‌آید. امروزه این نوشیدنی را با طعم‌های مختلف در قفسه‌های فروشگاه‌ها می‌بینید، اما بسیاری از مردم، طعم انواع ماءالشعیر تلخ کلاسیک را ترجیح می‌دهند.

سوالات زیادی در اینجا مطرح می‌شود که چه چیزی باعث طعم تلخ و البته خوشایند این نوشیدنی است؟ آیا در انواع ماءالشعیر تلخ قند وجود دارد؟

علاوه بر آب، سه ماده اصلی جو، رازک و مخمر در تولید ماءالشعیر نقش دارند. تغییر در تعادل ترکیبی آنها روی طعم، بو، رنگ و مواد مغذی محصول نهایی تاثیر می‌گذارد. مخمرهای غیرالکلی باعث طعم و بوی تند و میوه‌ای و رازک باعث ایجاد طعم تلخ ماءالشعیر هستند.

اگر مایل هستید از رازک بیشتر بدانید مقاله رازک چیست؟ را بخوانید.

ماء‎الشعیر کلاسیک؛ بهترین ماءالشعیر تلخ

بهترین ماءالشعیر تلخ

بسته به سلیقه هر فرد، میزانی از طعم تلخی مانند طعم شیرین، ترش و شور می‌تواند بسیار خوشایند باشد.

تولیدکننده‌های ماءالشعیر باید به دنبال روشی باشند تا کمی از میزان بالای شیرینی این نوشیدنی را که حاصل قند بالای غلاتی مانند جو است، تعدیل کنند.

برای این کار از گیاه رازک استفاده می‌کنند هرچند نقش این گیاه در خط تولید، تنها ایجاد طعم تلخ نیست.

دلیل تلخ بودن ماء‎الشعیر کلاسیک

هرچند طعم تلخ ماءالشعیر کلاسیک، محبوب بسیاری از افراد نیست، اما خوب طرفداران خودش را دارد. همان‌طور که در بالاتر گفتیم، گیاه رازک به وجودآورنده این طعم تلخی است.

این گیاه به ماندگاری بیشتر ماءالشعیر کمک می‌کند و باعث می‌شود تا کف روی نوشیدنی حفظ شود.

گیاه رازک از عناصر اصلی تولید عطر و طعم خاص ماءالشعیر است. ناگفته نماند که برای ایجاد طعم تلخی می‎توان از افزودنی‌های گیاهی دیگر نیز استفاده کرد.

اگر رازک‌ها را در مراحل نهایی تولید نوشیدنی اضافه کنیم، طعم و عطر رازک بیشتر باقی می‌ماند و یک ماءالشعیر کلاسیک با میزان تلخی بیشتری را خواهیم داشت. اما اگر در مراحل ابتدایی تولید اضافه شود، نوشیدنی نهایی، تلخی بسیار کم‌تری دارد.

پس علاوه بر میزان رازک مورد استفاده، زمان افزودن آن در فرآیند تولید نیز روی طعم و عطر نوشیدنی تاثیرگذار است. رازک‌های معطر را فقط باید در مراحل پایانی خط تولید اضافه کرد چراکه دارای ترکیبات معطر فرار است.

تلخ بودن ماءالشعیر کلاسیک

علاوه بر رازک برای تولید طعم، از ترکیبات و اسانس‌های بسیار متنوع دیگری نیز می‌توان بهره‌ برد.

رازک‌ها را از جهت تولید طعم تلخ و یا تولید رایحه به دو دسته تقسیم می‌کنند. رازک‌های تلخ دارای میزان بالاتری از اسیدهای آلفا هستند و استفاده از آنها برای تولید ماءالشعیر اقتصادی‌تر است، چراکه با افزودن مقدار کمی از آن به تلخی مطلوبی می‌رسیم.

اسیدهای آلفا دلیل اصلی تلخی ماءالشعیر کلاسیک است. البته موارد دیگر نیز دخیل هستند. برای مثال، میزان رست کردن، مواد معدنی، دما و گازدارکردن نوشیدنی از جمله این موارد هستند.

به طور خلاصه می‌توان گفت نوشیدن ماءالشعیر حتی پس از تشکیل شدن سنگ‌های کلیوی به دفع آنها و نیز تسکین درد کمک می‌کند.

اگر می‌خواهید از خواص ماء‌الشعیر برای کلیه بیشتر بدانید، مقاله‎ی بهترین ماءالشعير براي سنگ كليه را مطالعه کنید.

کالری ماءالشعیر کلاسیک

در این مقاله بخشی را به بررسی میزان کالری این نوشیدنی اختصاص می‌دهیم و سپس به میزان و نوع کربوهیدرات‌ها و قند موجود در آن می‌پردازیم.

کالری در واقع روشی برای اندازه‌گیری میزان انرژی تولیدشده از مواد غذایی و نوشیدنی‌ها است. به دنبال مصرف کالری بیشتر از نیاز بدن، به ذخایر چربی اضافه خواهید کرد. کالری موجود در مواد غذایی از منابع زیر تامین می‌شوند:

  • در هر گرم پروتئین ۴ کالری وجود دارد.
  • در هر گرم کربوهیدرات (از جمله قند) ۴ کالری وجود دارد.
  • در هر گرم چربی ۹ کالری وجود دارد.

کالری ماءالشعیر کلاسیک

در ماءالشعیر چربی وجود ندارد پس کالری حاصل از نوشیدن آن از پروتئین و کربوهیدرات حاصل می‌شود. با تغییر در میزان این دو در نوشیدنی مقدار کالری تغییر خواهد کرد.

با توجه به اینکه از چه غله‌ای استفاده می‌شود و نیز فرایند تخمیر به چه صورت است، میزان پروتئین و کربوهیدرات موجود در نوشیدنی نیز متفاوت خواهد بود.

قندها کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات‌ها بسته به اینکه از چند واحد قند تشکیل شده‌اند به انواع مونو ساکاریدها، دی ساکاریدها، الیگو ساکاریدها و پلی ساکاریدها تقسیم می‌شوند.

قند اصلی موجود در ماءالشعیر مالتوز است که از دو مولکول گلوکز ساخته شده است. از این رو آن را در گروه دی ساکاریدها قرار می‌دهند.

مالتوز و سایر قندهای ساده فقط حدود ۸۰ درصد از قندهای قابل تخمیر را تشکیل می‌دهند و ۲۰ درصد باقی‌مانده شامل الیگوساکاریدها می‌شود که توسط مخمرها قابل تخمیر نیستند.

اغلب بدن شما نمی‌تواند این الیگوساکاریدها را هضم کند، بنابراین این قندها را بدون کالری در نظر می‌گیرند. این قندها مانند فیبرهای پربیوتیک و غذای باکتری‌های مفید دستگاه گوارش عمل می‌کنند. در نتیجه اگر افزودنی شیرین‌کننده اضافه نکنند، ماءالشعیر دارای میزان کمی قند خواهد بود.

در هر ۱۰۰ سی‌سی از ماءالشعیر کلاسیک حدود ۱۰ تا ۳۵ کالری موجود است. اما بیایید و یک مقایسه انجام دهیم:

  • هر ۱۰۰ سی‌سی از آب تونیک غیر رژیمی ۲۱ کالری دارد.
  • هر ۱۰۰ سی‌سی از شیر پس چرخ (شیر بدون چربی) ۳۷ کالری دارد.
  • هر ۱۰۰ سی‌سی از آبمیوه پرتقال ۴۶ کالری دارد.
  • هر ۱۰۰ سی‌سی از نوشابه کولا حداقل ۴۲ کالری دارد.

پس طبق این مقایسه با نوشیدن یک بطری یا قوطی ماءالشعیر کلاسیک خیلی عذاب وجدان نگیرید.

نکته‌های جالب درباره ماءالشعیر ساده عالیس به شما در این موضوع کمک می‌کند تا بیشتر از ماء‌الشعیر کلاسیک بدانید.

خواص ماءالشعیر کلاسیک

خواص ماءالشعیر کلاسیک

ابتدا به این بپردازیم که چه موادی در تولید ماءالشعیر به‌کار برده می‌شود و سپس مواد مغذی و خواص آن را بررسی کنیم.

۱. آب
آب بخش عمده این نوشیدنی را در بر می‌گیرد. میزان مواد معدنی موجود در آبی که استفاده می‌شود روی ترکیبات مواد معدنی نوشیدنی نهایی تاثیر دارد. اغلب از آب‌های آشامیدنی محلی استفاده می‌کنند.

۲. دانه‌ها یا غلات
اغلب و به شکل سنتی برای تهیه ماءالشعیر از مالت جو استفاده می‌شود. نوع غله به‌کار برده شده روی طعم و رنگ محصول نهایی تاثیرگذار است.

از دیگر غلاتی که ممکن است استفاده شود می‌توان برنج، گندم، جو دوسر، چاودار و ذرت را نام برد. پس نوع غله به‌کار برده شده، ترکیبات محصول نهایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

۳. مخمرها
با توجه به نوع مخمر و میزانی که استفاده می‌شود ترکیبات تولید شده از تخمیر قندها متفاوت خواهد بود و در نتیجه روی طعم، رنگ و بوی نوشیدنی نهایی موثر واقع می‌شود.

۴. رازک
رازک‌ در تولید ماءالشعیر چند نقش را بازی می‌کند. این گیاه با ایجاد کمی تلخی باعث تعدیل طعم شیرین نوشیدنی شده و نیز یک ماده نگه‌دارنده به‌حساب می‌آید.

۵. لاکتوز
برخی از تولیدکننده‌ها برای شیرین‌تر کردن محصول از قند لاکتوز استفاده می‌کنند چراکه این قند توسط مخمرها تخمیر نمی‌شود. افرادی که به این قند حساسیت دارند یا گیاه‌خوار هستند باید به برچسب مواد غذایی این محصولات دقت کنند.

۶. دی اکسید کربن
امروزه اغلب نوشیدنی‌های گازدار بسیار پرطرفدار هستند. برای این کار از گاز دی اکسید کربن استفاده می‌شود.

۷. اسانس میوه
خیلی از افراد به دنبال انواع ماءالشعیر طعم‌دار هستند. این نوشیدنی با طعم‌های متفاوت در بازار عرضه می‌شود.

۸. لاکتوباسیلوس
لاکتوباسیلوس باکتری‌ای است که قند را به اسید لاکتیک تبدیل می‌کند. این فرایند به ماءالشعیر عطر و طعم ترش را می‌بخشد.

۹. رنگ
از آنجایی که بسیاری از افراد انواع ماءالشعیر با رنگ تیره‌تر را می‌پسندند، بسیاری از تولیدکننده‌ها از انواع رنگ خوراکی مانند رنگ کارامل استفاده می‌کنند.

۱۰. شربت ذرت یا شکر
این افزودنی‌ها جهت شیرین‌ترکردن نوشیدنی استفاده می‌شوند.

۱۱. اسید اسکوربیک یا همان ویتامین ث
ماءالشعیر منبع طبیعی بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله اسید فولیک، فیبر و پتاسیم است. با این وجود برخی از تولیدکننده‌ها، آن را با ویتامین ث غنی‌تر می‌کنند.

برای‌ اینکه بیشتر از خواص ماء‌الشعیر تلخ بدانید، می‌توانید مقاله‎ی خواص ماءالشعیر تلخ در دوران بارداری را مطالعه کنید.

مواد معدنی ماء‌الشعیر کلاسیک

با توجه به اینکه با نوشیدن یک قوطی ماءالشعیر مقداری از انواع ویتامین و مواد معدنی را وارد بدن خود می‌کنید، تاثیراتی نیز روی سلامتی خواهد داشت. گیاه رازکی که در تهیه ماءالشعیر استفاده می‌شود دارای ترکیبات ضدالتهابی است که روی پوست تاثیر مثبت می‌گذارد.

جلوگیری از پیری زودرس با ماءالشعیر

ترکیبات موجود در این نوشیدنی باعث تثبیت ساختاری کلاژن و الاستین شده و به این صورت از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند. علاوه بر این ویتامین‌های گروه ب موجود در آن به مرطوب نگه‌داشتن پوست کمک می‌کند.

اگر علاقه به دانستن اطلاعات بیشتر در مورد خواص ماءالشعیر دارید به مقاله خواص ماء‌الشعیر سر بزنید.

ارزش غذایی ماء‌الشعیرتلخ کلاسیک

با در نظرگرفتن تمام موارد بالا می‌توان به طور کلی جدول غذایی زیر را اراﺋه داد. ترکیبات موجود در هر ۳۵۵ سی سی از ماءالشعیر در نظر گرفته شده است:

  • کالری: ۱۰۰ تا ۱۳۰
  • پروتئین: ۱ گرم
  • چربی: ۰ گرم
  • کربوهیدرات: ۶ گرم
  • نیاسین یا ویتامین ب۳: ۹ درصد DV
  • ریبوفلاوین یا ویتامین ب۲: ۷ درصد DV
  • کولین یا ویتامین ب۴: ۶ درصد DV
  • فولات با ویتامین ب ۹: ۵ درصد DV
  • منیزیم: ۴ درصد DV
  • فسفر: ۳ درصد DV
  • سلنیوم: ۳ درصد DV
  • کوبالامین یا ویتامین ب۱۲: ۳ درصد DV
  • پانتوتنیک اسید یا ویتامین ب۵: ۲ درصد DV
  • منیزیم: ۴ درصد DV

اگر می‌خواهید درباره‌ی ویژگی‌های ماء‌الشعیر کلاسیک بیشتر بدانید، به محصول ماء‌الشعیر کلاسیک عالیس سر بزنید.

کلام آخر

ماءالشعیر کلاسیک نوشیدنی محبوب بسیاری از مردم در سراسر جهان است. با نوشیدن هر لیوان از آن که مخصوصا در روزهای گرم تابستان بسیار لذت‌بخش است، مقداری ویتامین و مواد معدنی وارد بدن می‌شود.

نوشیدن ماءالشعیر

هنگام نوشیدن ماءالشعیر به این فکر کنید که پوستتان جوان‌تر و زیباتر می‌شود اما در نوشیدن آن زیاده‌روی نکنید.

سوالات متداول:

چرا ماء‌الشعیر کلاسیک تلخ است؟

گیاه رازک به‌وجودآورنده طعم تلخی ماء‌الشعیر کلاسیک است.

کالری ماء‌الشعیر تلخ چقدر است؟

ماءالشعیر تلخ چربی ندارد. کالری آن از پروتئین و کربوهیدرات حاصل می‌شود که البته کم است.

گیاه رازک موجود در ماء‌الشعیر تلخ چه خواصی برای بدن دارد؟

علاوه بر آنکه به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند، برای رطوبت و زیبایی پوست هم مفید است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نظرات

رضا هشترودی درو
با احترام سایتتون روی هم رفته خوبه ولی اصلا فعال نیس
امیدوارم پیامم رو حتی اگه منتشر نکردید،تاثیر خود را بگذار
من دوست شما هست
سپاس
نظرات بیشتر
alis