چرا آب انار تلخ می‌شود؟

در فرهنگ، شعر و جشن‌های ما ایرانی‌ها انار به‌وفور موردتوجه بوده است. این میوه‌ی قرمز یاقوتی هیچ‌وقت از سبد غذایی ما ایرانی‌ها و بسیاری از کشورهای دنیا حذف نخواهد شد. خواص و ویتامین‌هایی که انار دارد، در میوه‌ها‌ی دیگر کمتر یافت می‌شود، اما با وجود این‌همه تعریف و تمجید یک سؤال اساسی همیشه در باره انار وجود دارد و این است که چرا آب انار تلخ می‌شود؟ آیا اشکال از طرز تهیه آب انار و آب‌گیری است یا این که فقط وقتی دانه‌اش خورده می‌شود، شیرین است؟ با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا پاسخ سؤالتان را بدهیم. همچنین می‌خواهیم بررسی کنیم که چرا آب انار گاز دارد؟

خواص آب انار

خواص آب انار

انار با آنتی‌اکسیدانی که دارد از بروز انواع سرطان مانند سرطان پستان و پروستات و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. سطح کلسترول را کاهش می‌دهد و با اثرات ضدالتهابی‌اش عفونت موجود در بافت‌های بدن را به‌مرور برطرف می‌کند. این میوه سرشار از ویتامین ث و کا و برای سیستم دفاعی بدن بسیار مفید است. در مقاله‌ی دیگر که در آن نوشیدنی برای بدن درد را بررسی کرده‌ایم، می‌توانید دیگر نوشیدنی‌هایی را که برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند، ببینید.

همچنین فیبر موجود در آن، انار را در دسته‌ی میوه‌های رژیمی قرار می‌دهد. مواد معدنی و پتاسیم آن نیز برای سلامتی بسیار مفید و لازم است. مواد معدنی‌ای که در آب انار وجود دارد می‌تواند به بافت‌های آسیب‌دیده‌ی پوست کمک کند. همچنین خوردن آب انار به بهبود هضم و دستگاه گوارش کمک زیادی خواهد کرد. مصرف منظم آب انار در فصلی که انار موجود است می‌تواند حسابی بدن را سالم و سرحال کند.

آب انار به‌عنوان یک نوشیدنی پرطرفدار در تهیه‌ی کوکتل‌های طبیعی و چای انار مورداستفاده قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید در مورد آب انار اطلاعات بیشتری داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی خواص آب انار را بخوانید.

روش‌های تهیه آب انار

روش‌های تهیه آب انار

آب انار جزو آبمیو‌ه‌های خونسازی است که باید آن‌ را بشناسید و در برنامه نوشیدنی خود قرار دهید. حتماً تابه‌حال سعی کرده‌اید که با فشردن پوست انار به داخل بتوانید آب انار را بگیرید و تعجب کرده‌اید چرا دانه‌های به این شیرینی می‌توانند آب به این تلخی داشته باشند. هر روشی که به شما کمک کند تا دانه‌های تلخ و الیاف‌های سفید داخل انار را جدا کنید، آب اناری شیرین به شما خواهد داد.

سریع‌ترین و معمولاً خوشمزه‌ترین آب اناری که می‌شود تهیه کرد استفاده از آبمیوه‌گیرهای دستی است که می‌توانید با آن‌ها آب انار را بگیرید. معمولاً تلخی کمی در این شکل آب انارگیری حس خواهید کرد. البته بپذیرید که آب انار بدون هیچ افزودنی و کاملاً به‌صورت طبیعی همیشه یک رگ تلخی و سنگینی روی زبان دارد.

به‌ویژه این‌که همیشه دانه‌های تلخی در انار هستند که ما روحمان از آن‌ها خبر ندارد. چون تا دانه‌ی انار را نخوریم نمی‌توانیم حدس بزنیم که صددرصد دانه‌ها شیرین و تازه بوده‌اند یا نه. برای جلوگیری از این قضیه می‌شود چند دانه از انار را چشید و مزه‌ی کلی آن را تشخیص داد و تلخ بودن یا نبودن آن را حس کرد.

بهترین و مطمئن‌ترین راه این است که آب دانه‌های انار گرفته شود نه همه‌ی محتویات داخل انار. باید مدت‌زمانی را برای دانه‌دانه کردن انار یا اصطلاحاً «دون کردن» آن بگذارید و بعد به فکر گرفتن آب آن باشید. بعد از آن می‌توان دانه‌های انار را در مخلوط‌کن انداخت و آب و تفاله‌ی آن را از هم جدا کرد.

همین که به سراغ خواندن چنین مطلبی آمده‌اید یعنی این‌که حوصله‌ی دانه‌دانه کردن انار و آب‌گیری آن را دارید. معمولاً آب‌گیری ساده‌ترین میوه‌ها 20 ‌دقیقه‌ای طول می‌کشد. اگر بخواهید انارهای بیشتری برای دو یا چند نفر آب بگیرید طبیعتاً باید زمان بیشتری را حتی بیشتر از یک ساعت صرف جداکردن دانه‌های انار و گرفتن آب آن‌ها کنید.

مهم‌ترین نکته‌ در مورد طرز تهیه آب انار، دلیل تلخی آب انار است وقتی که آن را با دستگاه آبمیوه‌گیر انجام می‌دهید و رگه‌های تلخ آب انار را به آن وارد می‌کنید. همه‌ی ما می‌دانیم که پره‌های آب انار یا همان الیاف‌های سفید تلخ است. وقتی تمام محتویات انار به داخل مخلوط‌کن بیندازید، نباید توقع داشته باشید که آب انار شیرینی تحویل بگیرید.

چرا آب انار گران‌تر از آبمیوه‌های دیگر است؟

چرا آب انار گران‌تر از آبمیوه‌های دیگر است؟

انار در حالت عادی نسبت به دیگر میوه‌ها گران است. فصلی بودن این میوه روی قیمت آن تأثیر زیادی دارد. طول می‌کشد تا در یک سال یک درخت انار میوه بدهد و شما بتوانید میوه‌های آن را به آب انار تبدیل کنید. در بعضی کشورها که انار خیلی زیاد پیدا نمی‌شود این میوه واقعاً میوه‌ی گران‌قیمتی است. البته همیشه آب انار گران‌تر از آبمیوه‌های دیگر است، چرا که فرآیند آب‌گیری انار سخت‌تر از میوه‌های دیگر است. بیرون کشیدن آن‌همه دانه از میوه‌ای که دانه‌های زیادی دارد و هر یک از دانه‌های خراب می‌تواند روی مزه‌ی آن تأثیر بگذارد، کار واقعاً سختی است. بااین‌حال تلخی آب انار هم به خود انار و هم به طرز تهیه آب انار بستگی دارد.

تصور عامی که در مورد الیاف سفید انار وجود دارد این است که آن‌ها خاصیت دارند. یک‌بار برای همیشه: نه پوست انار و نه آن غشاهای سفیدپوست‌ هیچ خاصیتی ندارند. با خوردن آن‌ها تنها به بدن و دستگاه گوارش خود آسیب وارد می‌کنید. یکی از دیگر خواص انار وجود موادی است که به تقویت حافظه کمک می‌کنند. اگر به دنبال مصرف دیگر مواد و نوشیدنی برای تقویت حافظه هستید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله‌ی نوشیدنی برای تقویت حافظه سر بزنید.

روش نگهداری آب انار

روش نگهداری آب انار

معمولاً انواع آبمیوه‌های طبیعی که افزودنی‌هایی برای نگهداری ندارند، مدت‌زمان کمتری ماندگاری دارند و در بین آن‌ها این آب انار است که دیرتر از همه خراب می‌شود. معمولاً ۳ تا ۵ روز در شرایط مناسب می‌توانید از آب انار نگهداری کنید. طبیعتاً مزه‌ی آن به خوشمزه‌گی لحظات اول نیست. نگهداری آب انار در ظروف دربسته در یخچال می‌تواند اصولی‌تر از روش‌های دیگر باشد. اگر می‌خواهید آبمیوه را طولانی‌تر ذخیره کنید، می‌توانید آن را داخل بطری مناسب ریخته و فریز کنید.

چرا آب انار گاز دارد؟

چرا آب انار گاز دارد؟

خیلی‌ها آب انار را خودشان به‌صورت گازدار تهیه می‌کنند. به این شکل که بعد از آبگیری، مقداری سودا یا آب گازدار به ترکیبش اضافه می‌کنند. میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، انار، کامکوات، گواوا، کیوی، شلیل و پاپایا (به غیر از سیب و گلابی و همچنین میوه‌های خشک) سرشار از فیبر هستند. یک راه برای جلوگیری از گازگرفتگی پس از خوردن این میوه‌ها این است که اگر به‌طور معمول از یک رژیم غذایی غنی از فیبر پیروی نمی‌کنید، به تدریج مصرف فیبر خود را افزایش دهید.

کلام آخر

در نهایت امیدواریم وسیله‌‌ای اختراع شود که به کمک آن بتوانید دانه‌های انار را از هم جدا کنید و به بهترین شکل ممکن از آن آبگیری کنید. در آبمیوه‌های غیرطبیعی این تلخی را با افزودنی‌هایی برطرف می‌کنند که خوردن آن برای بدن آسیب‌هایی به همراه خواهد داشت. بد نیست اشاره کنیم به پاسخ سؤالی که طی یک تحقیق جهانی به دست آمد. سؤال این بود آیا واقعاً انار شیرین است؟ آیا طعم واقعی انار گس نیست؟ مثل هزاران میوه‌ی گس و ترش و شیرینی که در دنیا وجود دارد، پاسخ قطعی وجود نداشت، اما خیلی‌ها ‌نظرشان این بود که انار میوه‌ی شیرینی نیست.

مغز انار نیز حاوی مزه‌ی تلخی و ترشی است و دانه‌های آن به‌طور یکدست ترش یا شیرین یا تلخ نیستند. شاید پاسخ این سؤال بتواند تا حدود زیادی وسواس شما را در این مورد برطرف کند. در آخر اگر موفق شدید دانه‌های انار را جدا کنید و آن را در شیرین‌‌ترین حالت ممکن بخورید، نوش جان‌تان!

سوالات متداول:

خواص آب انار چیست؟

این آبمیوه طبیعی دارای ویتامین ث و کا است. همچنین با وجود آنتی‌اکسیدانی که دارد از بروز انواع سرطان مانند سرطان پستان و پروستات و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. البته نقش مهمی هم در کاهش کلسترول دارد.

اصلی‌ترین دلیل تلخی آب انار چیست؟

شاید در وهله اول، انار کپک‌زده و خراب باشد، اما مهم‌ترین علت، شیوه آب‌گیری غلط است. اگر میوه را با پوست و لفاف‌ها آبگیری کنید، طعم بدی خواهد داشت.

آب انار را تا چند روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد؟

زمان نگهداری آب انار خانگی ۳ تا ۵ روز است.

 

 

 

alis