چرا دمنوش اسطوخودوس تلخ است؟

نوشیدن دمنوش، آن هم وقتی دمنوشی متعادل و خوش‌طعم در میان باشد، بسیار لذتبخش است. دمنوش‌های مختلف، با عطرهای فوق‌العاده گیاهان دارویی، احساس بسیار خوبی به ما می دهند. همین‌طور به این دلیل که با خوردن دمنوش فکر می‌کنیم قدم مثبتی برای سلامتی خود برداشته‌ایم، خوشحال‌تر می‌شویم. اسطوخودوس هم یکی از آن گیاهانی است که با عطر بی‌نظیر و خواص معجزه‌وار خود، جزو اولین انتخاب‌ها برای تهیه دمنوش است. اما شاید برایتان سوال باشد چرا دمنوش اسطوخودس تلخ است؟ و چطور می‌توان یک دمنوش اسطوخودوس خوشمزه داشت؟ در نتیجه در این مطلب از مجله عالیس، ابتدا به معرفی سریع گیاه اسطوخودوس، اینکه دمنوش اسطوخودوس برای چی خوب است و مضرات اسطوخودوس می‌پردازیم. در ادامه به جواب این سؤالات که چرا دمنوش اسطوخودوس تلخ است و دمنوش اسطوخودوس با چی خوب و خوشمزه می‌شود خواهیم رسید و گیاهان دارویی مختلفی را به شما معرفی می‌کنیم تا با اسطوخودوس دم کنید که هم طعم و عطری متعادل‌تر داشته باشید، هم خواصی بهتر. با ما همراه باشید.

طرز تهیه چای سیب را بلدید؟

معجزه‌ای به نام اسطوخودوس

معجزه‌ای به نام اسطوخودوس

اسطوخودوس یک گیاه علفی چند ساله از نعناییان است که اصلیت آن به منطقه‌های گرمسیری و معتدل آسیا و اروپا برمی‌گردد. این گیاه دارای ساقه‌های خزه‌ای و برگ‌های خنثی به رنگ سبز مایل به خاکستری است. گل‌های آن کوچک و معطر است و در رنگ‌های مختلفی از بنفش تا سفید یافت می‌شوند. اسطوخودوس به عنوان یک گیاه آروماتیک شناخته می‌شود و برای سلامتی و آرامش تن و روان از آن سود می‌برند. استفاده از عصاره اسطوخودوس به خاطر عطر فوق‌العاده‌اش، از زمان باستان مرسوم بوده است. این روزها هم عصاره‌ و روغن‌ اسطوخودوس به عنوان مواد معطر در صنایع آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی و دارویی استفاده می‌شود. در ادامه، به معرفی سریع خواص دمنوش اسطوخودوس می‌پردازیم.

طرز تهیه آب لیموشیرین با خواص بی‌نظیر اینجاست.

دمنوش اسطوخودوس برای چی خوب است؟

دمنوش اسطوخودوس یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌های مورد استفاده در طب سنتی است. به طور کلی، طبع اسطوخودوس گرم و خشک است. در نتیجه، در طب سنتی، برای درمان انواع مشکلاتی که ناشی از سردی بدن است، می‌تواند به کار رود. همین‌طور برخی دیگر از خواص دمنوش اسطوخودوس شامل موارد زیر می‌شود:

  1. ضدالتهاب: دمنوش اسطوخودوس معمولاً برای کاهش التهاب‌های مختلف در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. ضداضطراب: این دمنوش معمولاً به عنوان یک آرامبخش طبیعی برای کاهش استرس و اضطراب استفاده می‌شود.
  3. کاهش درد: خواص ضدالتهابی اسطوخودوس می‌تواند به کاهش دردهای مفصلی و عضلانی کمک کند.
  4. تقویت سیستم ایمنی: برخی از تحقیقات نشان داده است که اسطوخودوس ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
  5. افزایش میزان آنتی‌اکسیدان‌ها: این دمنوش دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند در مقابله با آسیب‌های اکسیداتیو و پیری زودرس کمک کند. به علاوه برای پیشگیری از سرطان مؤثر است.
  6. تقوت حافظه و تمرکز: اسطوخودوس، به طور کلی، برای تقویت مغز و اعصاب بسیار مفید است و بر عملکر حافظه و تمرکز تاثیر مثبت دارد.
  7. پاکسازی کبد، طحال و مجاری ادراری: در طب سنتی، از اسطوخودوس برای پاکسازی ارگان‌های مهمی از بدن مثل طحال، مجاری ادراری و کبد استفاده می‌کنند که باعث پیشگیری از بسیاری بیماری‌های خطرناک می‌شود.
  8. لاغری: بسیاری از پزشکان طب سنتی، دمنوش اسطوخودوس را یکی از بهترین گزینه‌ها برای لاغری می‌دانند.

طرز تهیه نوشیدنی کلروفیل را در مجله عالیس بخوانید.

عوارض دمنوش اسطوخودوس

استفاده از دمنوش اسطوخودوس، مخصوصا اگر بیش از حد باشد، در برخی موارد مضرات و عوارض جانبی خواهد داشت. برخی از مضرات احتمالی این دمنوش شامل موارد زیر می‌شود:

  1. حساسیت: افرادی که حساسیت به گیاهان خانواده اسطوخودوس دارند، ممکن است به دمنوش اسطوخودوس نیز حساسیت نشان دهند و عوارضی مانند آلرژی، تورم و خارش را تجربه کنند.
  2. تداخل با داروها: مصرف همزمان دمنوش اسطوخودوس با برخی داروها مانند داروهای آرامبخش، ممکن است به تداخل دارویی منجر شود و تبعات بدی داشته باشد.
  3. مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد دمنوش اسطوخودوس ممکن است به مشکلات گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا سوءهاضمه منجر شود.
  4. تأثیر بر بارداری: برخی از تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از حد اسطوخودوس ممکن است بر بارداری تأثیر منفی داشته باشد و مشکلاتی برای بارداری و نوزاد متولد شده ایجاد کند.

در نتیجه، اگر آلرژی خاصی دارید، داروی ویژه‌ای مصرف می‌کنید، مشکلات گوارشی دارید یا برای بارداری اقدام می‌کنید، حتما برای مصرف دمنوش اسطوخودوس، خصوصا به صورت مداوم و زیاد، با پزشک خود مشورت کنید.

طرز تهیه دمنوش اسطوخودوس

طرز تهیه دمنوش اسطوخودوس

احتمالا، حالا که این همه درباره‌ی خواص دمنوش اسطوخودوس گفتیم، دلتان می‌خواهد یک فنجان دمنوش اسطوخودوس خوشمزه داشته باشید. اینجا طرز تهیه دمنوش اسطوخودوس را آورده‌ایم تا همین حالا برای خود درست و نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه دمنوش اسطوخودوس:

گل‌های خشک اسطوخودوس 2 قاشق چای‌خوری
آب جوش یک فنجان

ابتدا یک فنجان آب جوش را بریزید و سپس 1 تا 2 قاشق چای‌خوری از گل‌های خشک اسطوخودوس به آن اضافه کنید. حالا در فنجان را بگذارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذارید تا اسطوخودوس دم بکشد. در این مرحله، دمنوش را صاف و نوش جان کنید. اضافه کردن مقداری عسل، آب لیمو ترش و … می‌تواند به خوشمزگی آن بیفزاید.

برای یادگیری طرز دم کردن چای سبز کلیک کنید.

چرا دمنوش اسطوخودوس تلخ است؟

جواب این سوال ساده است. دمنوش اسطوخودوس تلخ است چون گیاه اسطوخودوس تلخ است. اسطوخودوس شامل مواد شیمیایی مختلفی است که می‌توانند طعم تلخ را ایجاد کنند. یکی از این مواد شیمیایی، تانن‌ها هستند. همچنین، فنول‌ها و فلاونوئیدها نیز مواد دیگری هستند که در اسطوخودوس یافت می‌شوند و ممکن است یکی از دلایل تلخی طعم این گیاه باشند. گیرودها نیز، در اسطوخودوس وجود دارند. گیرودها، مواد شیمیایی هستند که در برخی گیاهان تولید می‌شوند تا به عنوان راه دفاعی، از خورده شدن گیاه توسط آفت‌ها یا حیوانات دیگر جلوگیری کنند. در نتیجه، مواد شیمیایی گوناگونی در اسطوخودوس وجود دارد که به تلخ شدن طعم این گیاه منجر می‌شود.

اما اگر می خواهید، دمنوش اسطوخودوس زیاد تلخ و غیرقابل خوردن نشود، چند راه وجود دارد. شاید دلیل اینکه چرا دمنوش اسطوخودوس تلخ است برای شما این باشد که گیاه خشکی که در آب جوش می‌ریزید، نسبت به آب زیاد است. شما باید برای یک فنجان، ۱ تا ۲ قاشق چای‌خوری گل اسطوخودوس خشک در آب جوش بریزید. اگر بیشتر بریزید، طعم دمنوش­تان زیادی تلخ می‌شود. برای اینکه بتوانید طعم متعادلی داشته باشید، دمنوش را با شیرین‌کننده‌های طبیعی مثل عسل مصرف کنید و در کنار اسطوخودوس، از گیاهان دارویی دیگر نیز در تهیه دمنوش سود ببرید. در ادامه چند گیاهی که با دمنوش اسطوخودوس خوب می‌شود به شما معرفی کرده‌ایم.

اینجا به سوال طعم گس چای چیست؟ نیز پاسخ داده‌ایم.

دمنوش اسطوخودوس با چی خوب می‌شود؟

دمنوش اسطوخودوس با چی خوب می‌شود؟

برای به تعادل رساندن و افزایش خوشمزگی دمنوش اسطوخودوس، می‌توانید از گیاهان دیگری نیز استفاده کنید. برخی از گیاهان دارویی که می‌توانند به دمنوش اسطوخودوس اضافه شوند و طعم و خواص آن را بهبود بخشند، عبارتند از:

  1. زنجبیل: افزودن زنجبیل به دمنوش اسطوخودوس می‌تواند به آن طعمی تند و گرم بدهد و همچنین خواص ضدالتهابی و ضدعفونی‌کنندگی دمنوش اسطوخودوس را نیز بیشتر کند.
  2. نعناع: اضافه کردن برگ‌های تازه یا خشک نعناع به دمنوش اسطوخودوس می‌تواند به آن طعم خنک بدهد و همچنین مشکلات گوارشی که از عوارض خوردن زیاد اسطوخودوس به شمار می‌رود، تسکین دهد.
  3. زعفران: اضافه کردن زعفران به دمنوش اسطوخودوس به آن عطری خوش و رنگی زیبا می‌دهد و همچنین خواص ضدالتهابی و ضدافسردگی زعفران را به این دمنوش اضافه می‌کند.
  4. بابونه: بابونه نیز عطر خاصی به دمنوش اسطوخودوس می‌دهد و در عین حال به خواص آنتی‌اکسیدانی اسطوخودوس می‌افزاید. دمنوش بابونه و اسطوخودوس درمانی خوب برای سرماخوردگی است.

هر گیاه دارویی که بخواهید را می‌توانید به همراه اسطوخودوس دم کنید و از فواید آن لذت ببرید. فقط حواستان باشد گیاه دارویی که به اسطوخودوس اضافه می‌کنید، باعث کاهش فشار خون نشود و در واقع، گیاه دارویی آرامبخش دیگری به دمنوشتان اضافه نکنید تا فشار فرد مصرف‌کننده را ناگهانی کاهش ندهد.

طرز تهیه چای زیره را در مجله عالیس یاد بگیرید.

کلام آخر

در این مطلب از مجله عالیس، به بررسی دلیل اینکه چرا دمنوش اسطوخودوس تلخ است پرداختیم و دیدیم، با وجود اینکه، طبیعت گیاه اسطوخودوس تلخ است اما می‌توانیم با دم کردن صحیح آن و استفاده از افزودنی‌ها و گیاهان دارویی دیگر، تلخی آن را به حداقل و فواید آن را به حداکثر رساند.

شما از گیاه اسطوخودوس خوشتان می‌آید؟ تا به حال دمنوش اسطوخودوس خورده‌اید؟ از تلخی آن اذیت شده‌اید؟ به نظرتان چه روشی برای کاهش تلخی اسطوخودوس مناسب است؟ نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با مخاطبان بلاگ عالیس به اشتراک بگذارید.

آیا می دانید چای ماچا چیست؟

سوالات متداول

علت تلخی دمنوش اسطوخودوس چیست؟

دمنوش اسطوخودوس تلخ است چراکه گیاه اسطوخودوس گیاه تلخی است. اما باید دمنوش اسطوخودوس را به روش درست و با اندازه‌های دقیق تهیه کرد تا تلخی آن غیرقابل تحمل نشود.

برای کاهش تلخی دمنوش اسطوخودوس چه کار کنیم؟

برای اینکه یک فنجان دمنوش اسطوخودوس خوش‌طعم داشته باشیم، بهتر است از مقدار مناسب اسطوخودوس در یک فنجان استفاده کنیم. به نظر، ۲ قاشق چای‌خوری گل اسطوخودوس برای یک فنجان کافی است. همین‌طور می‌توانید از شیرین‌کننده‌هایی مثل عسل برای کاهش طعم تلخ استفاده کنید و یا در کنار اسطوخودوس، در دمنوش، گیاهانی مانند نعناع، زنجبیل یا بابونه نیز بریزید.

آیا خوردن زیاد دمنوش اسطوخودوس باعث لاغری می‌شود؟

نوشیدن دمنوش اسطوخودوس را برای لاغری پیشنهاد می‌دهند. این دمنوش با تقویت معده، به بهبود فرآیند کاهش وزن کمک می‌کند.

طبع دمنوش اسطوخودوس چیست؟

طبع دمنوش اسطوخودوس از نظر طب سنتی گرم و خشک است.

نظر خود را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

alis